Nemeztakaró gyúrása – filmforgatás

Hétfőn kaptam egy felkérést, hogy készítsek 12 fős csapattal nemezszőnyeget  – filmforgatás keretén belül. Körülbelül 3 órát tudnak itt tölteni a műhelyemben. De még a héten meg kell ejteni, hisz Amerikából jőve csak egy hetet töltenek nálunk. A kérdés: Akarok élni a felkínált lehetőséggel? Nagyon megtisztelő felkérés volt számomra, igent mondtam.

Az elkövetkezendő napok tervezéssel teltek. Milyen színt, milyen motívumot válasszak? Mindenképp valami népi motívum, s mivel a növényi festés elkötelezettje vagyok, azt is jelenítsem meg. Végül megtaláltam a nekem tetsző mintát, ami átszerkesztés után így nézett ki:

tulipános minta nemezszőnyegre
Tulipános minta

Az idő rövidsége miatt előredolgozva előnemezt készítettem és a mintát kivágtam:

Növényi festett gyapjak
Tulipános minta nemezen
Tulipános minta nemezen

A lelkes csapat megérkezett. Rövid bemutatkozás után a nemezelés alapjaival megismerkedve munkához láttunk.  A minta kitöltése már társasági munka volt, majd a gyapjú tépése, rétegek lerakása következett. A belocsolás után sok szorgos kéz simította a gyapjút, majd görgették.

S íme az eredmény: a gyapjúból sok kéz munkájával, erejével elkészült nemezszőnyeg.

 

S ím az elkészült nemezszőnyeg, ami száradás után repül másik kontinensre.

…. s micsoda érzés, mikor az egyik hölgy a nyakából leakasztja a szívecskéjét és nagy öleléssel a nyakamba teszi 🙂 Hálás köszönet ezért az  életre szóló élményért!

2 thoughts on “Nemeztakaró gyúrása – filmforgatás”

  1. Kedves Gemma!
    Szívből gratulálok,szép muka volt!Várom ,hogy megnézhessem a filmet…Sok alázattal, szeretettel végzed ezt a munkát,örülök annak, hogy film is készült róla..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.