Gemma-kincsek

… tudjátok van nekem itthon egy kis varázsedényem, abba gyűjtöm a Tőletek kapott kincseimet, valamint szívhez szóló idézeteket.  Ha bánatos, csalódott vagyok, akkor csak belenyúlok, elolvasok egyet-kettőt, s már egész más szemmel látom a világot 🙂 Időközben a Vengdégkönyvem is kinyílt…. Ezeket a kincseket most közkinccsé teszem.

Ha tetszett, kövesd a példám!

Ha valaki magára ismer és nem szeretné, hogy itt szerepeljen a mongramja, kérem jelezze.

Ha valaki írni szeretne hozzá, megteheti az oldal alján lévő kommentben.

 

Új könyvet és új lehetőséget nyújtott nekem az Élet. Kérek erőt a Teremtőtől, hogy eszerint éljek. B.G.

Fekete kerámia varázsedény

“Vajon büszke lenne a kisgyermek – aki voltál -, a felnőttre, aki lettél?”

“Köszönjük, nagyon spirituális és meditatív munka, de követel kitartást és testi kondit. Jó volt Nálad, bármikor megismételjük.” Sz.Cs.

“Kedves Lányok! Én is köszönöm Nektek a terápiás együttlétet! Szerintem ez a természetesség és egyszerűség Gemmából fakad. Ő ezt bárhol megteremtené maga körül :)” G.Gy.

Elismerésre méltó az a kitartás, az az ötletgazdagság, ami Belőled és a munkáidból árad! Az írásod feltöltötte lelkemet! Köszönöm! S.M.

“Játszhatsz a saját szabályaid szerint, ahogy neked tetszik, legfeljebb nem tapsol mindenki. Vagy játszhatsz úgy, ahogy ők szeretnék, de akkor nem leszel önmagad és az árnyékukba húzódva aggódhatsz a véleményük miatt.”

“Általad tudtam tiszta lappal indulni mert alkotni, azt hiszem belső késztetés hatására muszáj.” Cs.M.

Úgy örülök, hogy megnéztem a kiállításodat! Eszméletlen, hogy milyen fantáziadús, merész tárgyakat készítesz! Gyönyörűek! Gratulálok! P.D.

Gratulálok! Megérkeztél!

“Nem biztos, hogy az ember akkor téved el, amikor nem oda jut, ahová igyekezett.”

Tökéletes darabok! Kívánok sok sikert és erőt a további munkához és ahhoz, hogy minél több gyermek megismerhesse a magyar hagyományokat és a természetből fakadó lehetőségeket. K.I.

Az élet telis tele van apró tündérbájjal,
virágokba rejtett pillanat csodákkal,
olyan varázslattal, mit csak az vesz észre,
aki szeretettel bújik a természet ölébe.
Mert a természet ott ébreszt tavaszillatot,
ahol gyöngyszemnek látják a könnyes harmatot,
ahol rangot kap, és elismerést minden vadvirág,
az is, amely gyom közé sírta be magát.
Hisz a szép bennünk van, lelkünkből árad,
mi hordozzuk magunkban az az iránti vágyat,
csak szív kell hozzá, érző szív, s boldog én tudat,
mely tenyerével simítja a fűhajtásokat.
/Kun Magdolna/

Szia Gemma! Csak vissza szeretnék Neked jelezni, hogy nagy lépést tettem ma a nemezelés terén. Évek óta barátnőm próbálja velem megszerettetni a nemezelést, de én mindig úgy éreztem, hogy ez nem az én tevékenységem. A gyapjút imádom, festem, fonallá fonom, szövöm, kötöm, horgolom, de a nemezelés ezidáig olyan volt nekem, mint egy ingoványos talaj. Úgy éreztem, hogy nincs az anyag felett hatalmam, minden olyan esetleges, olyan épphogy feljutunk a csúcsra, de hogy hogyan is jutottunk oda, az nem egyértelmű. És ez engem zavar, idegesít, nem tudtam megszeretni. De ma azt hiszem ez nagymértékben megváltozott. Azt éreztem, hogy tudom, hogy mit csinálok, éreztem, hogy az én munkám miatt lett olyan a tárgy, amilyen. És ezt egyértelműen Neked köszönhetem. Szóval ez egy mérföldkő az én kézműves életemben. 🙂 Köszönöm ❤

“A szó szivárvány, csak a tett a márvány!”

Sok szép történés volt a közelmúltban, kincseid ezek, gyűjtsél hozzá folyamatosan, kitartóan. Legyen továbbiakban is szép sorozata, előtted az élet újabb hosszú szakasza. O.E.

Gratulálunk a változatos, hagyományt őrző darabokhoz! Aki a múltját nem becsüli, a jövőt nem érdemli – legyünk büszkék hagyományainkra, és örüljünk, hogy elődeink példáját, kultúráját, öltözködését emlékeinkben őrizhetjük. Ez mind, minden alkotás hazánk területén született, elődeink viselték, használták, soha ne feledjük.

“Ha biztonsági játékosként élsz, előbb-utóbb beszürkül és elfásul az életed.”

Nagyon szépen köszönöm a sok türelmet, amit szántál rám…. nagyon gazdag embernek éreztem magam a munkálkodásunk után. További sok erőt, egészséget és a Jóisten áldását kívánom neked. S.E.

“Valamiféle szépérzéket mozdít meg bennünk minden tárgy, amelyet emberi tíz ujj formált ki. Mintha a gölöncsér (fazekas) tíz ujjából is átplántált volna a teremtményeibe valami életet a magáéból. Miért ülök közönyösen az asztalhoz, ha az műanyag, s miért tapogatom meg barátságosan, ha valamely asztalos gyalutermékét érzem rajta? Mintha valami kézfogásban volna részem” Illyés Gyula

“Hogyha szíveddel látsz, értéket találsz, ha eszeddel érvelsz, bölcsen élhetsz, de szeretettel mindent elérhetsz.”

Megtiszteltetés és nagyon köszönöm, hogy meghívtál! Őszinte csodálód vagyok, gyönyörűek a munkáid! Ahogy a könyved elején írtad, erőt kérsz a Teremtőtől, én pedig imádkozni fogok, hogy még sokáig és sok erőd legyen újabb csodákat kiadni a kezedből és tanítani! B.B.

Nagyon szép lett a kiállítás, örültem volna ha Rólad is beszéltek volna többet, nemcsak a főmuftik dicsőítése lett volna kiemelve. B.K.

“Minden őszinte ember sebezhető, mert a feltételezett őszinteségéért egész önmagát adja.” Szilvási Lajos

“A természet varázsát ontja bőven.
A fűben, a virágban és a kőben.
Ó nincs a földön oly silány anyag,
Mely így vagy úgy ne szolgálná javad;
De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!”
William Shakespeare

“Kidühöngöd magad, aztán felállsz, koronát igazítasz, továbbmész :)”

Ne parázz, tudás van a kezedben-fejedben, szeretet a szívedben… EMBER vagy, ami már ritka kincs. SZ.J.

Büszkén és jó érzéssel hordom mindkét alkotásod. Önálló kiállításodhoz meleg szívvel gratulálok! Jó érzéssel tölt el, hogy ismerlek, irtó ügyi vagy! D.T.

Köszönöm még egyszer ezt a csodálatos délutánt és az oktatást! M.A.

“Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereket. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, amikor mindenki kiabál: “Igen, Igen! Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag, hangosan és mellveregetve tiltakozni ellene. A halálos ágyon csak akkor pihensz nyugodtan, ha minden nap, minden öntudatoddal, az igazságot szolgáltad. Néha nagyon egyszerű és kicsinyes az igazság. De te ne válogass. Ennyi az élet értéke.” Márai S.

“A szépség mindenütt ott van. Nem rajta múlik, hogy nem tudjuk meglátni.”

Gemma, a Te véleményed mindenképp érdekel és fontos nekem. Nagyon tetszenek a nemezmunkáid. Gratulálok, fantasztikus vagy! K.B.

Nagyon jó volt a kiállítás megnyitója! Az meg még jobb, hogy így haladsz előre. Gratulálok még egyszer! S.M.

Szívből gratulálok,szép muka volt! Várom, hogy megnézhessem a filmet…Sok alázattal, szeretettel végzed ezt a munkát, örülök annak, hogy film is készült róla. Cs.M.

Na, én ezért szeretlek, mert te annyira más vagy, mint a többi… M.E.

Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét és szépnek.” Babits

Kiállításod az elmúlt időszak összegzése, és előremutat a jövődbe. További lelkes éveket kívánok, hogy minél több tanítványod vihesse hírét: játszani jó, különösen ha saját készítéssel kezdődik. A természetes anyagokban, a gyapjúban benne rejlik a kincs, ki kell belőlük bontani tárgyainkat. Előtted az élet, tele lehetőségekkel! O.E.

A formavilág, a színvilág amit létrehozol, mese. Határtalan kreativitás, szeretet; döbbenet. Tátott szájjal távozom. Köszönöm! P.D.

Nagyon köszönjük a lehetőséget, gyönyörű munkákat láthattunk, kedves segítőkész művésszel ismerkedhettünk meg. A gyerekeknek élmény volt a hely varázsa és a tököcske, amit nemezeltek. Cs.A.

Jó, hogy vannak ilyen emberek, akiknek ilyen kézügyességük és tehetségük, na és türelmük van szép és kreatív munkákat csinálni. K.B.

Ismerős a téma! Nagyanyám kora! D.L.

Tisztelete a szépnek, gratulálok a készítőnek! Sz. K.

Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy egy másik megvilágításban csodálhattuk meg a világot! B.O.

Gyönyörűek a munkáid! Jó látni, hogy a kezdeti lépések után milyen finom érzékkel jársz a kiválasztott utadon. V.Á.

Nagy élmény volt látni, hogy él tovább az ősi művészet. Jó, hogy mindez új ötletek ad a számomra is. F.K.

A fejlődésed, újításaid, különleges társításaid gyönyörködtetik nemcsak a szemet, hanem a lelket is. K.K.

Gemma, addig jó nekünk a világ, amíg ilyen emberek vannak velünk mint te is. Ú.L.

Követem munkásságod, bárhol is legyen :). Nagyon inspirálóak ezek a gyönyörű kendők. S.M.

Sok szeretettel gratulálok csodás álmaidhoz. Álmodj bátran, merészeket! G.Á.

“Elméletileg van lehetőségünk tökéletes boldogságra: hinnünk kell abban, hogy van bennünk valami elpusztíthatatlan, és törekednünk kell arra, hogy ezt elérjük.”

“Lelkierő gyere elő!” S.M.

“Szeretni és szeretve lenni: olyan, mintha kétfelől sütne rád a Nap!”

A te tanfolyamod módszeresen végigvezetett műveletleírás volt, nagyon jól tudom hasznosítani a gyakorlatban. És időn belül elkészültünk a tervezett tárggyal. H.Á.