Gemma-kincsek

… tudjátok van nekem egy kis varázsedényem, abba gyűjtöm a Tőletek kapott kincseimet.  Ha bánatos, csalódott vagyok, akkor csak belenyúlok, elolvasok egyet-kettőt, s már egész más szemmel látom a világot 🙂 Időközben a Vengdégkönyvem is kinyílt…. Ezeket itt most közkinccsé teszem.

Új  könyvet és új lehetőséget nyújtott nekem az Élet. Kérek erőt a Teremtőtől, hogy eszerint éljek. B.G.

Lélekgyógyító varázsedény

Nagyon szépen köszönöm a sok türelmet amit szántál rám… nagyon gazdag embernek éreztem magam a munkálkodásunk után. További sok erőt egészséget és a Jóisten áldását kívánom. E.S.

Örömteli, színekben, nemezsimításban és kertélményekben gazdag Új Évet kívánok Neked!” Sz.F. N.

Nevezhetnéd női körnek vagy művészetterápiának is a foglalkozásokat, mert ez csak a keret, amit a személyiséged tölt meg azzal a tartalommal, ami belőled fakad. V.V.

Képzeld, a férjem, ahogy meglátta tegnap a táskát, igen elismerően nyilatkozott (amit ritkán tesz)… persze enélkül is tudtam örülni a táskának, de így még jobb! ☺️ És ez Neked is szól nyilván, így még egyszer köszönöm..! Sz.F.N.

 Beszélgettünk, gyöngyöt fűztünk, nemezeltünk…..
minden olyan egyszerű volt  és természetes,
akkor észre sem vettem, 
de még mindig a hatása alatt vagyok.
Ez terápia volt nekem. Köszönöm! K .Gy.

Hónapokig fel fog tölteni a tegnapi nap.😊😊 Végtelenül hálás vagyok és köszönöm. 😗😗😗 A.K.

Szép munkák születtek tegnap. Ismét jó volt Nálad az önfeledt alkotás…
Ő.M.

Kedves Lányok! Én is köszönöm Nektek a terápiás együttlétet! Szerintem ez a természetesség és egyszerűség Gemmából fakad. Ő ezt bárhol megteremtené maga körül 🙂 G.Gy.

Elismerésre méltó az a kitartás, az az ötletgazdagság, ami Belőled és a munkáidból árad! Az írásod feltöltötte lelkemet! Köszönöm! S.M.

Először is nagyon köszönöm Neked ezt a lehetőséget és minden segítséget! Álmodoztam róla, hogy egyszer talán…de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar valóra válhat. Tudom, (illetve egyelőre még csak gondolom) hogy kemény munka, igyekszem kipihenten menni.:) K.T.

Általad tudtam tiszta lappal indulni mert alkotni, azt hiszem belső késztetés hatására muszáj. Cs.M.

Úgy örülök, hogy megnéztem a kiállításodat! Eszméletlen, hogy milyen fantáziadús, merész tárgyakat készítesz! Gyönyörűek! Gratulálok! P.D.

Gratulálok! Megérkeztél!

Szia Gemma, én is örülök, hogy ott lehettem, nagyon jól éreztem magam. Egy barna cipzáras kabát, nagy zsebekkel? Igen. Hiába a sál már öltöztetett! Nem hiányzott… Sz.M.

Tökéletes darabok! Kívánok sok sikert és erőt a további munkához és ahhoz, hogy minél több gyermek megismerhesse a magyar hagyományokat és a természetből fakadó lehetőségeket. K.I.

Szia Gemma! Csak vissza szeretnék Neked jelezni, hogy nagy lépést tettem ma a nemezelés terén. Évek óta barátnőm próbálja velem megszerettetni a nemezelést, de én mindig úgy éreztem, hogy ez nem az én tevékenységem. A gyapjút imádom, festem, fonallá fonom, szövöm, kötöm, horgolom, de a nemezelés ezidáig olyan volt nekem, mint egy ingoványos talaj. Úgy éreztem, hogy nincs az anyag felett hatalmam, minden olyan esetleges, olyan épphogy feljutunk a csúcsra, de hogy hogyan is jutottunk oda, az nem egyértelmű. És ez engem zavar, idegesít, nem tudtam megszeretni. De ma azt hiszem ez nagymértékben megváltozott. Azt éreztem, hogy tudom, hogy mit csinálok, éreztem, hogy az én munkám miatt lett olyan a tárgy, amilyen. És ezt egyértelműen Neked köszönhetem. Szóval ez egy mérföldkő az én kézműves életemben. 🙂 Köszönöm ❤ Sz.R.

Sok szép történés volt a közelmúltban, kincseid ezek, gyűjtsél hozzá folyamatosan, kitartóan. Legyen továbbiakban is szép sorozata, előtted az élet újabb hosszú szakasza. O.E.

Gratulálunk a változatos, hagyományt őrző darabokhoz! Aki a múltját nem becsüli, a jövőt nem érdemli – legyünk büszkék hagyományainkra, és örüljünk, hogy elődeink példáját, kultúráját, öltözködését emlékeinkben őrizhetjük. Ez mind, minden alkotás hazánk területén született, elődeink viselték, használták, soha ne feledjük.

Nagyon szépen köszönöm a sok türelmet, amit szántál rám…. nagyon gazdag embernek éreztem magam a munkálkodásunk után. További sok erőt, egészséget és a Jóisten áldását kívánom neked. S.E.

Megtiszteltetés és nagyon köszönöm, hogy meghívtál! Őszinte csodálód vagyok, gyönyörűek a munkáid! Ahogy a könyved elején írtad, erőt kérsz a Teremtőtől, én pedig imádkozni fogok, hogy még sokáig és sok erőd legyen újabb csodákat kiadni a kezedből és tanítani! B.B.

Nagyon szép lett a kiállítás, örültem volna ha Rólad is beszéltek volna többet, nemcsak a főmuftik dicsőítése lett volna kiemelve. B.K.

Ne parázz, tudás van a kezedben-fejedben, szeretet a szívedben… EMBER vagy, ami már ritka kincs. SZ.J.

Büszkén és jó érzéssel hordom mindkét alkotásod. Önálló kiállításodhoz meleg szívvel gratulálok! Jó érzéssel tölt el, hogy ismerlek, irtó ügyi vagy! D.T.

Köszönöm még egyszer ezt a csodálatos délutánt és az oktatást! M.A.

Gemma, a Te véleményed mindenképp érdekel és fontos nekem. Nagyon tetszenek a nemezmunkáid. Gratulálok, fantasztikus vagy! K.B.

Nagyon jó volt a kiállítás megnyitója! Az meg még jobb, hogy így haladsz előre. Gratulálok még egyszer! S.M.

Szívből gratulálok, szép muka volt! Várom, hogy megnézhessem a filmet…Sok alázattal, szeretettel végzed ezt a munkát, örülök annak, hogy film is készült róla. Cs.M.

Na, én ezért szeretlek, mert te annyira más vagy, mint a többi… M.E.

Kiállításod az elmúlt időszak összegzése, és előremutat a jövődbe. További lelkes éveket kívánok, hogy minél több tanítványod vihesse hírét: játszani jó, különösen ha saját készítéssel kezdődik. A természetes anyagokban, a gyapjúban benne rejlik a kincs, ki kell belőlük bontani tárgyainkat. Előtted az élet, tele lehetőségekkel! O.E.

A formavilág, a színvilág amit létrehozol, mese. Határtalan kreativitás, szeretet; döbbenet. Tátott szájjal távozom. Köszönöm! P.D.

Nagyon köszönjük a lehetőséget, gyönyörű munkákat láthattunk, kedves segítőkész művésszel ismerkedhettünk meg. A gyerekeknek élmény volt a hely varázsa és a tököcske, amit nemezeltek. Cs.A.

Jó, hogy vannak ilyen emberek, akiknek ilyen kézügyességük és tehetségük, na és türelmük van szép és kreatív munkákat csinálni. K.B.

Ismerős a téma! Nagyanyám kora! D.L.

Tisztelete a szépnek, gratulálok a készítőnek! Sz. K.

Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy egy másik megvilágításban csodálhattuk meg a világot! B.O.

Gyönyörűek a munkáid! Jó látni, hogy a kezdeti lépések után milyen finom érzékkel jársz a kiválasztott utadon. V.Á.

Nagy élmény volt látni, hogy él tovább az ősi művészet. Jó, hogy mindez új ötletek ad a számomra is. F.K.

A fejlődésed, újításaid, különleges társításaid gyönyörködtetik nemcsak a szemet, hanem a lelket is. K.K.

Gemma, addig jó nekünk a világ, amíg ilyen emberek vannak velünk mint te is. Ú.L.

Követem munkásságod, bárhol is legyen :). Nagyon inspirálóak ezek a gyönyörű kendők. S.M.

Sok szeretettel gratulálok csodás álmaidhoz. Álmodj bátran, merészeket! G.Á.

A te tanfolyamod módszeresen végigvezetett műveletleírás volt, nagyon jól tudom hasznosítani a gyakorlatban. És időn belül elkészültünk a tervezett tárggyal. H.Á.

Nemezkészítés, növényi festés, selyemfestés