Nemeztok készítése

Mobiltok nemezelésének menete

A kívánt méret nagyítása 1/3-al, kivágása habfóliából és elhelyezése buborékos fólia jobb oldalán (a buborékok befelé néznek).

Apróbb, egyszerű minta lerakása, majd egy vízszintes gyapjúréteggel történő befedése tépésekkel, cserépfedésben, picit túllógatva az anyagot a sablonon

    

Szappanos vízzel történő enyhe csepegtetés oly módon, mintha kezet mosnánk felette.

Ezután ráhajtjuk a buborékos fóliát, kicsit lenyomkodjuk és megfordítjuk és behajtjuk mind a 4 oldalról a túllógó gyapjút. Ezután a hiányzó rész kitöltése következik.

   

A másik színnel függőleges tépésekkel fedjük be, kicsit túllógatva. Vizezés, fordítás, behajtás, újbóli kitöltés.

A rétegek felrakása után a fóliát ismét ráhajtva, annak külső részét kicsit szappanozzuk, vizezzük, s ezen keresztül simogatjuk az anyagot. A légbuborékok apró mozgása is segíti, hogy összekapaszkodjon az anyag, s bátran lehet hosszába, keresztbe simogatni egyre erőteljesebben. Mindkét oldalon kb. 10-10 perc

     

mobiltok nemezelés

Meleg vizes belocsolás, feltekerés vászonba, görgetés 1-2 percig. Felvágás, vágási élek elsimogatása szappanos kézzel, sablon kiemelése. Kifordítás, a minta ellenőrzése. Ha még nem stabilan kapaszkodik, akkor szappanozás és simogatás.

Ezután jön még a további tömörítés: forró vizes belocsolás, feltekerés lentről, fentről, jobbról, balról. A kibontásoknál mindig belenyúlunk a közepébe, eligazgatjuk és úgy tekerjük ismét fel. Amikor már kellően összetömörödött, akkor alapos tiszta vizes öblítés, törölközővel felesleges víz eltávolítása és formára igazítás, szárítás.

          

Kellemes időtöltés fiatalok, idősek számára.

Ha felkeltettem érdeklődésed és szeretnél többet tanulni, szívesen látlak foglalkozásaimon. www.ballagemma.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.