Asszonyműhely alkotóhét

Asszonyműhely Székesfehérváron 2016. július

Ma reggel útra keltem 2 kosárnyi szivárványszínű gyapjúval.

DSC_0069

10 lelkes asszony várt, hogy bevezessem Őket a nemezelés rejtelmeibe. Egy kis elmélet után jöhetett a kalandozás, kísérletezés. Kisebb, egyszerű mintatárgyakat vittem, mivel többen még csak most kerültek közelébe a gyapjúnak. Mégis, hogy izgalmat vigyünk tárgyainkba, színek- és anyagminőségek tárházát igyekeztem felvonultatni. Kilencen titoktartót, s egy valaki telefontokot választott.

DSC_0661

Lázas keresgélés, variálás, hogy vajon mit is alkossak?

DSC_0665

A gyapjúrétegek lerakása után szorgalmas, véget-nem érő szappanos simogatás következett, de nagyon kitartóak voltak a lányok.

DSC_0669

A felvágást kétkedve-érdeklődve várták, hogy vajon milyen minták születnek:

DSC_0667      DSC_0674

Mindeközben megérkezett egy riporter-páros, akik kimondottan a nemezelés hírére látogattak a Fehérvári Kézművesházba. Érdeklődve szemlélték az egyszerű kis kerek lap születéséből lett  tarka-barka bugyrokat.

A forróvizes gyúrás meghozta eredményét: tömör,  jó tartású tárgyak készültek. Mindenki belerejtheti kedvenc kis kincseit 🙂

S íme szorgos-dolgos kis csapat:

DSC_0680

s a mindent elrejtő bugyorkáik:

DSC_0687

Köszönöm a részvételt!

Esti programként a Vörösmarty rádiónak  interjút adtunk Grim Mária nemezkészítővel.  Ott Bokány Zsolttal beszélgettünk a nemezelés világáról.

2 thoughts on “Asszonyműhely alkotóhét”

  1. Elõször próbàltam ki a nemezelést!Kivàncsian vàrtam ezt a napot!Meglepő és csodàs volt, hogy milyen alkotàsokra képes a színes gyapjú és sok ügyes kéz! Köszönjük Gemmànak ezt napot:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.